Välkommen till min blogg!

Hej och välkommen till min blogg. Jag heter Martin och mitt mål med den här bloggen är att förmedla min kunskap inom hälsa till dig som läsare. Jag är långt ifrån att vara expert inom området men strävar efter att lära mig något nytt varje dag. Det som jag kommer att fokusera mest på här är kost. Men eftersom hälsa består av så mycket mer än vad vi äter, så kommer jag även ta upp andra ämnen som är viktiga för att optimera sin livsstil.

Du som läser den här bloggen kommer få reda på hur maten vi äter påverkar våra kroppar och mina personliga erfarenheter när det gäller de olika koncepten. Jag ska på ett så enkelt sätt som möjligt förklara de ibland väldigt komplexa teorier som finns där ute. Samt försöka ge dig tips på hur du kan implementera dessa i din vardag.

Jag hoppas att du kommer att få stor nytta av de saker som jag skriver här på bloggen. Förbered dig på att följa med mig på en resa in i näringslärans värld, så ses vi i nästa inlägg.

Ha det det bra så länge,
Martin Funkquist

6 svar till “Tillsatt socker och naturligt socker, vad är egentligen skillnaden?”

  1. Då är nästa fråga ”sockerfritt” dvs stevia osv dietprodukter. För det är ju också ett typ av socker som har en annan inverkan på kroppen. Det är ju mer och mer populärt med zero och dietprodukter.

    1. Stevia är ju mycket sötare än socker per gram, vilket ger ett reducerat totalt sockerintag för samma mängd. Men det ger ingen extra näring, så jag skulle personligen skippa det också (plus att senast jag smakade nåt som var gjort på stevia så tyckte jag det smakade riktigt dåligt).

      Det finns inte jättebra studier på om sockerfria produkter skulle vara dåligt för hälsan. Vissa säger att det skulle öka aptiten så att man äter mer av annat, men bevisen för det är dåliga. Här var en ganska bra artikel om det: https://www.healthline.com/nutrition/diet-soda-good-or-bad

      1. Bra skrivet! Om jag inte minns fel så kan det vara fördelaktigt att använda Stevia då det kan ge vissa hälsofördelar (orkar inte dubbelkolla) och sänker ens totala energiintag men det finns mycket oäkta stevia och andra sötningsmedel som ger motsatta hälsovådliga effekter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *